77 stuks van retro Porsche 935Bekijk 3 foto’s


Door: BV 09-11-2018

Unieke creaties zijn de jongste melkkoe van de premium automerken. Desnoods maken ze gewoon hun eigen oude modellen na en kan mag je met je peperduur speeltje niet eens op de openbare weg. Porsche stak al eens een teen in het badwater met een recreatie van een 993 Turbo en nu komt het met een nieuwe 935.

Retrodesign

Het zijn de meest getalenteerde ontwerpers van Porsche die zich mochten buigen over het retro-design, geïnspireerd op de legendarische racer van het merk met dezelfde naam. Het moest er goed uitzien, maar ook erg aerodynamisch zijn. Want hij moest sneller kunnen dan de 911 GT3 RS waar hij de structuur van overneemt. Gelukkig zijn de wetten van de aerodynamica niet veranderd, en werkt het recept uit de seventies nog steeds.

Licht en duivels snel

Het overgrote deel van het koetswerk is vervaardigd uit koolstofvezel dat met polymeer versterkt werd. Hij beschikt over dezelfde LED-lampen als de 919 Hybrid LMP1, de zijspiegels zijn die van de 911RSR en de titanium eindstukken bootsen naar verluidt de 908 uit 1968 na. Het resultaat weegt niet meer dan 1380kg.

Onder de kap zit een 3,8l zescilinder boxermotor die goed is voor 690pk. Een zestrapsautomaat met dubbele koppeling versast het geweld naar de achterwielen. Eén en ander verraadt dat je maar beter weet wat je doet, wil je er snel mee gaan.

Eén van 77

Er komen niet meer dan 77 exemplaren van de 935. Elk exemplaar is er dus één van 77. Waar hebben we dat nog gehoord? Reken op ruim € 700.000 voor een exemplaar. Zonder BTW en belastingen, weliswaar.