Assist Boëtius voor winnend Mainz, Gladbach verstevigt tweede plek

Jean-Paul Boëtius heeft zaterdag in de Bundesliga met een assist een bijdrage geleverd aan een 1-3-zege van FSV Mainz 05 op bezoek bij SC Freiburg. Borussia Mönchengladbach verstevigde dankzij een 1-3-overwinning op Werder Bremen de tweede plaats.

Boëtius gaf in de achttiende minuut de voorzet waaruit Jean-Philippe Mateta de tweede treffer voor Mainz maakte tegen Freiburg. In de zesde minuut opende Jean-Philippe Gbamin de score voor ‘Der Karnevalsverein’.

Roland Sallai bracht ruim een kwartier voor tijd de spanning even terug namens de thuisploeg, maar drie minuten later breidde Karim Onisiwo de marge weer uit. Bij Mainz, dat zich in de middenmoot van de Bundesliga bevindt, werd Boëtius acht minuten voor tijd gewisseld.

In Bremen was Alassane Pléa met een hattrick de gevierde man bij Borussia Mönchengladbach tegen Werder. Nuri Sahin deed wat terug namens Werder, waar Davy Klaassen de hele wedstrijd meespeelde.

Door de overwinning komt Gladbach op één punt van koploper Borussia Dortmund. De ploeg van coach Lucien Favre speelt later op zaterdag nog voor eigen publiek ‘Der Klassiker’ tegen Bayern München, dat nu drie minder heeft dan ‘Die Fohlen’.

Dilrosun en Rekik hard onderuit met Hertha

Javairô Dilrosun, Karim Rekik en Derrick Luckassen leden met Hertha BSC een stevige nederlaag bij Fortuna Düsseldorf: 4-1. Dilrosun – die vrijdag voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands elftal – en Rekik deden de hele wedstrijd mee en Luckassen kwam halverwege de eerste helft in het veld.

1899 Hoffenheim klom dankzij een 2-1-thuiszege op FC Augsburg naar de vijfde plaats. Jeffrey Gouweleeuw maakte de negentig minuten vol bij de bezoekers en Joshua Brenet kwam twee minuten voor tijd in het veld bij Hoffenheim.

Virgil Misidjan ging met 1. FC Nürnberg voor eigen publiek met 0-2 onderuit tegen hekkensluiter VfB Stuttgart.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga