Cant is de sterkste in zware moddercross in Niel en klopt Sels in de sprint

Sanne Cant heeft de Jaarmarktcross in Niel op haar naam geschreven. In zware, modderige omstandigheden was de Belgische wereldkampioene de sterkste. De Nederlandse vrouwen, zonder Marianne Vos, Annemarie Worst en Denise Betsema, konden geen potten breken.

Loes Sels was de enige die Cant kon volgen, terwijl het daarachter een slagveld was met veel val- en glijpartijen. Ellen van Loy bleef vechten om bij de eerste vrouwen te blijven, maar een valpartijtje zorgde voor een kleine achterstand. Katie Compton reed ook mee voorin, maar kwam meerdere malen ten val en bleef bij één van die valpartijen met haar voet in een dranghek steken. Ze viel ver terug.

Sels en Cant waren aan elkaar gewaagd en bleven tot in de laatste ronde samen. Toen vond Cant het wel welletjes en plaatste ze een versnelling om de kop over te nemen richting de finish. Ze draaide als eerste het rechte stuk op en klopte een uitgepierde Sels in de spurt.


1. Sanne Cant
2. Loes Sels
3. Ellen van Loy
4. Kim Van de Steene
5. Laura Verdonschot
6. Nikki Brammeier
7. Elle Anderson
8. Helen Wyman
9. Marion Norbert Riberolle
10. Eva Lechner