F1 Live 18.00u | Kwalificatie Grand Prix van Brazilië

Lewis Hamilton start de Grand Prix van Brazilië vanaf pole position. De wereldkampioen was in Q3 de sterkste coureur in een spannende strijd met Sebastian Vettel en Valtteri Bottas, die morgen als tweede en derde starten.

In Q1 wilde iedere coureur zo snel mogelijk een tijd op de klokken zetten omdat de dreiging van de regen evident was. Geen van de toppers liet zich verrassen toen de druppels daadwerkelijk vielen. Max Verstappen sloot het eerste gedeelte als snelste coureur af. Voor Stoffel Vandoorne, Lance Stroll, Fernando Alonso, Brendon Hartley en Carlos Sainz zat de training er na het eerste gedeelte op.

Q2

Q2 kende een vergelijkbaar verloop. Direct aan het begin van de sessie wilde iedereen naar buiten om een tijd op de klokken te zetten. De regen bleef gedurende de sessie vallen. Ferrari slaagde er in om een strategisch voordeel te halen door op de hardere softband te kwalificeren. Ook Red Bull en Mercedes probeerde dit, maar zij verbeterden hun op supersofts gezette tijden niet, dus start Ferrari morgen als enige team op de gele soft banden. Charles Leclerc kreeg in de slotfase van de sessie de handen van het publiek op elkaar door zich in natte omstandigheden de top-10 in te rijden.

Q3

In Q3 was het vervolgens business as usual. De regen verdween en de baan droogde snel op waardoor een verrassende pole sitter uitbleef. Lewis Hamilton greep de koe bij de hoorns en verwees Sebastian Vettel naar de tweede plaats. Max Verstappen kwam niet verder dan P5 en ziet morgen Sauber-coureur Marcus Ericsson naast zich staan. De Zweed is de eerste die profiteert van de gridstraf van Daniel Ricciardo, die de zesde tijd op de klokken had gezet. (Foto: Mercedes AMG F1 Team)

Uitslag kwalificatie