Fans I Amsterdam-letters kunnen terecht in Meppel

In Meppel refereren ze aan hun eigen plaats wel eens (gekscherend) als Meppel The Big Apple. Na deze flirt met New York wordt er nu ook een Amsterdams trademark overgenomen.

Het gemeentebestuur lijkt spoedig de letters op het Museumplein weg te halen, omdat deze ‘te individualistisch’ zouden zijn. Het iconische I Amsterdam verdwijnt dus, maar in Meppel is zaterdagmorgen I aMeppel onthuld.

Opmerkelijk is dat de motivatie om deze leus te introduceren lijnrecht tegenover de Amsterdamse redenatie staat om de letters te verwijderen. De stad wil laten zien dat de inwoners trots zijn op hun Meppel.

Hier wil je juist bij horen

,,Hier wil je juist bij horen”, zo sprak burgemeester Richard Korteland in het bijzijn van De Stentor. ,,Dit is ook door ondernemers samen bedacht en gemaakt. Heel eerlijk? Ik wist niet eens precies waar de letters in onze mooie grachten zouden komen. Ze belden van de week en natuurlijk zijn we dan als gemeente enthousiast. Doe maar, riep ik. En zeg nou zelf, het is toch prachtig? Nu al stoppen alle mensen om even een fotootje te maken. Meppel is in de wijde omgeving the place to be!”

De Meppelse letters zijn strategisch opgesteld, zodat ze zichtbaar zijn vanuit de trein.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.