Feest bij Sauber: 'Unieke mogelijkheid om dikke punten te scoren'

Ja, het staat er echt. Marcus Ericsson start morgen de Grand Prix van Braziliƫ als zesde, naast Max Verstappen. De Zweed komt tijdens zijn afscheidstournee in de Formule 1 tot opmerkelijke prestaties.

‘Ik scoorde de afgelopen twee weekenden punten en nu kwalificeer ik me als zevende’, moet ook Ericsson even met zijn ogen knipperen tegenover Crash.net. ‘Ik wil heel graag op een hoogtepunt afsluiten en dit is een goede stap.’

Ericsson was ook blij dat hij eens sneller was dan teamgenoot Charles Leclerc. ‘Het is fijn om weer eens sneller te zijn dan Charles, maar het belangrijkste is dat we allebei vooraan het middenveld starten. We hebben als coureurs ons werk goed gedaan, maar ook het team heeft goed gepresteerd. Ik ben heel blij. Dit is een unieke mogelijkheid om dikke punten te scoren.’


Hoe goed de prestatie van Ericsson ook is, hij staat ondanks dat hij voor hem start toch weer in de schaduw van Charles Leclerc. De jonge Monegask deed in Q2 iets fenomenaals. Toen het eigenlijk te hard regende om een tijd te verbeteren, zette Leclerc zijn tanden er in en reed zichzelf van P12 naar P8 en Q3 in. De toekomstig Ferrari-coureur was er zelf ook over te spreken. ‘Ohhhhh man, dat rondje in Q2 was te gek!! Ik ben zo blij voor het team. Topprestatie ook van Marcus. Goed gedaan, maatje’, twittert Leclerc. (Foto: Sauber F1 Team)