Hamilton: "Sirotkin toonde geen respect voor mij"

Hamilton verklaart het incident met de Rus als volgt: “Iedereen was op dat moment bezig aan zijn installatieronde en als je daarmee bezig bent, dan probeer je aan het einde van die ronde een gat met je voorganger te laten vallen. Voor zover ik wist, zat er niemand achter mij die bezig was aan een snelle ronde, dus liet ik wat ruimte vallen en opeens uit het niets zag ik bij bocht elf een auto aankomen.”

“Ik dacht dat iemand misschien toch bezig was met een snelle ronde, waardoor ik naar links ging, maar Sirotkin besloot op dat moment om ervoor te gaan. Ik heb geen idee wat hij op dat moment dacht, want hij was duidelijk niet bezig met een snelle ronde.”

“Iedereen weet dat je op dat moment afstand houdt, dus ik vind het echt een ontzettend respectloze actie van hem. Ik probeerde nog bij hem weg te komen, maar hij ging vervolgens langzamer rijden toen hij de bocht naderde. Het was een beetje vreemd, want het was in mijn ogen compleet onnodig omdat hij genoeg ruimte achter zich had. Uiteindelijk waren zowel zijn ronde als de mijne niet goed. Ik hoop alleen maar dat hij van dit soort dingen leert.”