Heerenveen-uitblinker ziet aandacht toenemen: 'Mensen gaan beetje gek doen, hè'

Heerenveen-uitblinker ziet aandacht toenemen: 'Mensen gaan beetje gek doen, hè'

Het gaat dit seizoen hard met de carrière van Michel Vlap, die uitblinkt bij sc Heerenveen. Het verliep echter niet altijd zo voorspoedig voor de 21-jarige middenvelder. Hij houdt beide voeten dan ook op de grond.

Vlap was dit seizoen al goed voor zes goals in elf Eredivisie-duels. “Mensen gaan opeens een beetje gek doen, hè”, zegt hij in De Telegraaf. “Meteen na de wedstrijd tegen AZ werd al gevraagd of er interesse was van andere clubs. Jongens, laten we nu niet allemaal de kolder in de kop krijgen. Eerst dit niveau maar eens vasthouden. Ik mag heel blij zijn als ik straks op tien, twaalf doelpunten eindig.”

In de jeugd van de Friezen had Vlap het lang niet altijd makkelijk. “Door een groeispurt ging ik in een jaar een halve meter de lucht in. Overal kreeg ik last. Trainingen gingen slecht. En ondertussen zat mijn toenmalige trainer me continu achter de broek. Nu weet ik: hij deed dat om me mentaal sterker te maken. Maar toen vond ik het heel moeilijk. Regelmatig kwam ik huilend thuis. Ik overwoog op een gegeven moment zelfs om er helemaal mee te stoppen.”

Vlap zette echter door. Hij geldt als laatbloeier. “Neem Kik Pierie, met wie ik ook in de jeugd voetbalde. Hij heeft onderweg nooit ergens problemen gehad. Altijd ging hij als een speer. Ik had het vaak lastig, heb het op mijn eigen manier gehaald. Dat is trouwens ook een compliment voor Heerenveen. Ik kwam als 6-jarig jochie in de opleiding, zakte een paar jaar weg en kwam uiteindelijk tóch bovendrijven. Omdat de club altijd in me is blijven geloven.”

Lees meer over:EredivisieSC HeerenveenMichel Vlap