Horner stelt doelen voor Red Bull bij!

Horner stelt doelen voor Red Bull bij!

Vooraf had hij er niet veel van verwacht, Christian Horner. Ook Max Verstappen niet. De lange stukken die vol gas gereden kunnen worden, werken in het nadeel van de Red Bulls, die minder motorisch vermogen hebben dan rivalen Ferrari en Mercedes. Maar teambaas Christian Horner stelt de doelen bij op basis van de eerste trainingen.

Horner schatte vooraf in dat Max Verstappen en Daniel Ricciardo het moeilijk zouden hebben op het Interlagos. Toch leken de eerste twee vrije trainingen een andere conclusie aannemelijker te maken. 

LEES OOK: Wat leerde Vrije training 2? En wat vrije training 1?

Het circuit ligt niet zo hoog als Mexico, dus we kunnen profiteren van ijle lucht’, meende Horner ten overstaan van diverse media donderdag. ‘Onze eerste sector is oké, de tweede sector is erg goed. De derde sector gooit roet in het eten’, analyseerde Horner. 

Toch ziet Horner kansen. ‘Een startpositie op de tweede rij zou erg goed zijn. Positief voor ons: de anderen roken hun banden sneller op dan dat wij dat doen. Het lijkt erop dat het zondag warmer wordt, en dat zal in ons voordeel werken.’

Wellicht dat de Red Bulls dan zowaar een stunt uit de hoge hoed kunnen toveren..?

Lees meer over:Christian HornerAston Martin – Red Bull RacingMax VerstappenDaniel RicciardoGP Brazilië 2018