'Inside information' van Verstappen sr.: 'Honda en Red Bull weten wat er gaat

Honda krijgt er volgend jaar liefst 50 PK bij. Dat meent Tom Coronel. De analist lijkt de informatie van Jos Verstappen, vader van Max, te hebben. Red Bull stapt volgend jaar over naar Honda-motoren. 

Coronel vertelde vrijdag bij Ziggo Sport: ‘Ze testen in Japan, Engeland en Oostenrijk. Honda krijgt er volgend jaar 50 PK bij, dan zit je er heel dichtbij. Van wie ik dat weet? Ik heb gebeld met de vader van… Ze zeggen dat er 50 PK bij komt. Honda en Red Bull weten wat er gaat komen.’

Die 50 PK is leuk, maar volgens Coronel is het effect ook afhankelijk van wat de rest doet. ‘Je weet nog niet precies wat de rest gaat ontwikkelen. Helmut Marko zei eerst dat ze een jaar nodig hadden om te ontwikkelen en te leren, en het jaar daarna (2020 red.) te strijden voor de titel. Nu heeft hij zijn woorden aangescherpt: volgend jaar moet de titel komen.’ (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)