Kashima Antlers kampioen van Azië

Voetbal

1 uur 40 minuten geleden
Aangepast: 1 uur 40 minuten geleden

image

TEHERAN (ANP) – Kashima Antlers heeft de Aziatische versie van de Champions League gewonnen. De ploeg van trainer Go Oiwa had vorige week het eerste duel met Persepolis in de finale met 2-0 gewonnen en de Japanners hielden zaterdag stand tijdens de return in Teheran (0-0).

Zo’n 80.000 voetbalfans waren naar het imposante Azadi-stadion gekomen om de Iraanse kampioen aan te moedigen. Onder hen ook enkele honderden vrouwen, die van de overheid toestemming hadden gekregen om de voetbalwedstrijd te bezoeken. Vrouwen zijn doorgaans niet welkom in de stadions in het islamitische land.

Als kampioen van Azië mag Kashima Antlers meedoen aan het WK voor clubs, volgende maand in de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig jaar was met Urawa Red Diamonds ook een Japanse club de beste in de Aziatische Champions League.

ANP