Krijgen Van der Poel en Van Aert échte concurrentie? 'Misschien van 'grote

Toon Aerts heeft zich dit seizoen meer dan ooit een gevaarlijke outsider getoond achter Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Hij ging er met de kassei vandoor in de Koppenbergcross en won nog eens twee keer tegen Van Aert. Met Van der Poel heeft hij nog geen echte krachtsmeting gehad, maar hij hoopt binnenkort de definitieve aansluiting te kunnen maken.

‘Ik heb Wout al drie keer geklopt dit jaar, maar ik plaats hem altijd voor me’, zegt Aerts tegen Het Laatste Nieuws. ‘Zelfs nu het wat minder gaat. Ik kan me voorstellen wat hij nu meemaakt, met die contracttoestand. Ik heb respect voor hoe hij is blijven crossen’, aldus Aerts.

Over zijn strijd met Van der Poel zegt de Belg: ‘Hij was er in Iowa en Waterloo niet bij, op de Koppenberg had hij een off-day. In de andere crossen is Mathieu voor me geëindigd. Een echt duel heb ik nog niet met hem gehad.’

Al drie crossen gewonnen en het seizoen is pas bezig. ‘We zullen zien of ik die lijn kan doortrekken’, zegt Aerts ogenschijnlijk laconiek. Maar hij is wel degelijk ambitieus. ‘Ik verwacht veel van Tabor en Koksijde. Als ik daar win, kunnen we misschien wel van ‘de grote drie’ spreken. Dat is toch het doel’, besluit Aerts. (Foto: Telenet-Fidea Lions)