Leclerc: 'We hebben nog werk aan de winkel'

Leclerc: 'We hebben nog werk aan de winkel'

Charles Leclerc kwam vrijdag meteen in een goed ritme op de baan, terwijl zijn Zweedse stalgenoot Marcus Ericsson achterbleef.

De vrijdag verliep op Interlagos behoorlijk productief voor de Alfa Rome Sauber. Het team werkte niet alleen aan de voorbereiding van het Braziliaanse weekend, maar had ook een oog op 2019: Antonio Giovinazzi schoof in de eerste vrije training aan om meters te maken in de F1-klasse.

Zowel in de ochtend als in de middag eindigde Charles Leclerc zijn sessie in de top-10. Hij hield een goed gevoel over aan de auto, terwijl Ericsson eerst lijdzaam moest toezien en vervolgens, toen hij in training twee aan de beurt was, niet verder kwam dan de 15e plaats.

“Het was een positieve dag in het algemeen“, vond Leclerc bij formulapassion. “We waren sterk genoeg tijdens de kwalificatiesimulatie en we hebben vertrouwen in die richting. Er moet nog werk worden gedaan, vooral om te begrijpen waar ons racetempo ligt ten opzichte van de andere teams, maar tot nu toe leek het bevredigend.

“Het weer beter dan verwacht en we verzamelden veel gegevens in droge omstandigheden. Het ziet er positief uit.”

Lees meer over:Alfa Romeo – SauberCharles LeclercGP BraziliĆ« 2018