Lewis Hamilton laat team hard werken: "Zit meer potentie in de auto"


Ondanks de eerste en tweede tijd op de vrijdag in Brazilië gaat het Mercedes F1 team nog hard aan het werk om de prestaties van de auto’s te verbeteren. In Mexico was Lewis Hamilton alles behalve gelukkig met de prestaties van zijn Mercedes. De Britse wereldkampioen is nu niet ontevreden over de auto, maar denkt dat er meer potentie in zit dan er op vrijdag uit kwam.

Lewis Hamilton

“De auto voelt beter dan in Mexico, maar we werken nog steeds aan een aantal problemen”, zegt de Brit in gesprek met Crash. “We moeten ervoor zorgen dat we snel genoeg zijn bij droog weer. Het ligt erg dicht bij elkaar aan de kop, maar ik denk dat er meer potentie in de auto zit. We moeten het er alleen uit persen.“

Technisch directeur bij Mercedes James Allison voegt hier aan toe dat er gewerkt moet worden om de auto’s klaar te maken voor de warmere omstandigheden op zondag. “Voor de lange runs is het tempo in orde, maar ik denk dat we vannacht nog genoeg te doen hebben, net als onze concurrentie waarschijnlijk. De auto moet in orde gemaakt worden voor de warmere baan die er op zondag zal zijn.”