Lijst met hoogste gemiddeldes op Grand Slam of Darts

Door het korte format in de poulefase van de Grand Slam of Darts, staat het toernooi garant voor hoge gemiddeldes. In het verleden werd er liefst twaalf keer een gemiddelde van boven de honderd gegooid.

Het hoogste gemiddelde op de Grand Slam of Darts staat op naam van Phil Taylor. ‘The Power’ wierp in het verleden een moyenne van 114.65 punten per beurt in Wolverhampton. Geert de Vos is de verrassende nummer twee met een gemiddelde van 113.86.

Na nogmaals Taylor (tweemaal) en Gary Anderson (tweemaal), komt Michael van Gerwen pas voor op de lijst. De 29-jarige Brabander noteerde twee keer een gemiddelde van nipt boven de 111.

Naast Van Gerwen wisten nog twee andere Nederlanders boven de 110 gemiddeld te gooien in Wolverhampton. Roland Scholten wierp bij zijn eerste -en enige – deelname aan de Grand Slam in 2007 een gemiddelde van 110.21 tegen Van Gerwen. Raymond van Barneveld zat daar in 2016 net onder met 110.15 gemiddeld tijdens zijn zege op Nathan Aspinall.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Tags:

|

Schrijver: Pieter Verbeek