Max Verstappen: 'Regen kan helpen, maar we zijn in het droge ook al sterk'

Max Verstappen: 'Regen kan helpen, maar we zijn in het droge ook al sterk'

Olav Mol spreekt na de Vrije Trainingen en de rijdersbriefing met een tevreden Max Verstappen. De eerste Vrije Training was bijzonder goed voor de Red Bull coureur en Max zelf is er ook erg over te spreken.

Op de Paddock spreekt Olav Mol met Max Verstappen in het Ziggo F1 café. De heren trappen af: “De Rijdersbriefing was een lange discussie, het ging vooral over de banden.”

Mol vroeg aan de Nederlander hoe hij nou de laatste sector nog gaat aanpakken: “We kunnen de baan misschien beter andersom gaan rijden”, grapt de Nederlander. “Op sommige circuits denk ik eerlijk gezegd dat dat niet eens verkeerd is.”

“Ik ben tevreden. We hebben ons veel voorbereid in de simulator. Die simulator werkt bij ons perfect. Dat zie je niet terug bij andere teams. We hebben zo halverwege het seizoen echt stappen gemaakt.”

Over het olielek tussen de eerste twee Vrije Trainingen door laat Verstappen weten: “Er was een lek. Die was op tijd gemaakt. Vlak voor de start  kwamen we erachter er toch een scheur was. We moesten tien rondjes laten lopen. Het hele programma werd op deze manier gehaast, bandentechnisch en betreft afstelling van de auto.”

Max sluit af: “We moeten in onze sterke sector drie en een halve tiende goed maken om dezelfde tijden te blijven rijden als de concurrenten. Zoals het eruit ziet zijn we gewoon vijf en zes. In de regen zullen we het misschien iets beter doen, maar in het droge zijn we ook gewoon goed. Maar toch, behalve in Mexico in Monaco dan, wil je altijd wel regen hebben.”

Lees meer over:Max VerstappenOlav MolGP Brazilië 2018InterlagosFormule 1