Max Verstappen snelste in Q1 onder dreiging van regen


Onder het oog van de vele aanwezige fans op het Interlagos circuit heeft Max Verstappen in de eerste kwalificatiesessie de snelste tijd gereden. De Nederlandse Red Bull-coureur noteerde een tijd van 1:08.208. Achter de Limburger eindigden beide Ferrari’s van Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel in exact dezelfde tijd.

Formule 1 2018 Max Verstappen

Daniel Ricciardo noteerde de zesde tijd achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Sauber liet zich van een goede kant zien met Leclerc op P7 en teamgenoot Marcus Ericsson op P8. In het middenveld werd het stuivertje wisselen rond de tiende positie. In de laatste minuten werden de eerste regendruppels gemeld waardoor het dringen was om door te stoten naar Q2. Carlos Sainz was de meest opvallende uitvaller.

Uitvallers Q1:

Carlos Sainz, Brendon Hartley, Fernando Alonso, Lance Stroll en Stoffel Vandoorne