McLaren en Fernando Alonso nemen in 2019 deel aan de Indy500!

McLaren en Fernando Alonso nemen in 2019 deel aan de Indy500!

Veel zinnigs had Fernando Alonso niet te zeggen na zijn teleurstellende kwalificatie in Brazilië. “Het is het hele jaar al zo”, mopperde de Spanjaard. Maar wat wel voor een grijns op zijn gezicht zorgt, is de bekendmaking dat McLaren en Alonso in 2019 mee zullen doen aan de Indy500!

Onder de naam McLaren Racing zal Fernando Alonso plaatsnemen in de oranje Indy500 bolide van het team op 26 mei 2019, om eindelijk weer eens te winnen met het team. In 2017 deed de Spanjaard ook al mee, maar viel voor het einde van de race uit, door problemen met zijn Honda-motor. Details over welke krachtbron en volgend jaar achterin de auto zal liggen, zijn er nog niet.

“Ik heb er geen geheim van gemaakt voor de Triple Crown of Motorsport te willen gaan en ik ben blij daar nog een kans voor te krijgen met McLaren. Zij zijn altijd al mijn eerste keus geweest mocht de mogelijkheid zich voordoen om nog een keer de Indy500 te rijden, dus ik ben daar zeer blij mee. Het zal een flinke uitdaging worden, maar wij als raceteam zijnde leven om die uitdaging aan te gaan”, leest het statement van Alonso.

Lees meer over:Indy500McLarenFernando Alonso