Pirelli waarschuwt voor ''eenstoppers'' in Brazilië

Pirelli waarschuwt voor ''eenstoppers'' in Brazilië

Na de enorme problemen met de banden in Mexico, benadrukt Pirelli dat het rubber in Brazilië een stuk langer mee zal gaan. De Italiaanse bandenboer had in Mexico-stad met name problemen met de hypersofts, die na enkele ronden al onbruikbaar waren.

In Mexico leverde dat flink wat klachten op, omdat de coureurs flink van hun gas af moesten gaan om de banden over een stint te trekken. Qua strategie leverde dat natuurlijk interessante situaties op, gezien we eindelijk weer tweestoppers hadden tijdens de race, alleen voor de coureurs was het natuurlijk verschrikkelijk.
 
Mario Isola, de baas van het F1-programma van Pirelli, benadrukte na de trainingen op vrijdag dat we dit weekend hoogstwaarschijnlijk weer een éénstopper krijgen: ‘’We moeten de degradatie altijd in de gaten houden. We weten dat alle teams weer mikken op een éénstop-stragie door middel van banden management’’, aldus de Mario tegen Racefans.
 
Hij vertelde wel dat de coureurs daardoor iets harder kunnen pushen: ‘’Dankzij de conservatieve banden kunnen de coureurs wel iets meer pushen. Daardoor zal hun pace tijdens de race wat hoger liggen dan dat we tijdens de afgelopen races hebben gezien.’’

Lees meer over:Formule 1pirelliGP Brazilië 2018