PKC start Korfbal League met nieuwe coach en zege op Blauw-Wit

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

PKC start Korfbal League met nieuwe coach en zege op Blauw-Wit

‘Papendrecht, korfbalstad van Europa’, prijkt er op het bord langs de weg wanneer je de stad in Zuid-Holland inrijdt. Maar de club in die ‘korfbalhoofdstad’, PKC, wordt al meerdere jaren overvleugeld als het om de prijzen gaat.

De afgelopen drie jaar veroverde TOP namelijk de landstitel én de belangrijkste Europese prijs, de Europacup. De laatste twee seizoenen was PKC zelfs niet eens terug te vinden in de finale van de Nederlandse korfbalcompetitie.

Maar aan het einde van dit seizoen, dat vrijdag begon met een verrassende zege van Fortuna op TOP (17-20), moet PKC weer met de belangrijkste korfbalprijs in handen staan. Met de nieuwe coach Daniël Hulzebosch aan het roer. De start is in ieder geval wervelend: Blauw-Wit werd met 32-18 opzij gezet.

PKC startte goed in eigen huis en greep een snelle voorsprong. Halverwege de eerste helft was het verschil al duidelijk gemaakt, waardoor er ruimte was om het publiek te vermaken. Met name aanvoerder Laurens Leeuwenhoek, die uiteindelijk negen keer scoorde, liet zich gelden met een fraaie treffer.