Sainz: 'in Brazilië moeten we realiteit onder ogen zien'

Sainz: 'in Brazilië moeten we realiteit onder ogen zien'

Carlos Sainz bracht vlak voor zijn aankomst in Brazilië een bezoek aan de Renault-fabriek in het Franse Sandouville, waar hij werknemers persoonlijk ontmoette. Hij verwacht dat Brazilië het moment van de waarheid is voor team én fabriek Renault. 

Sainz bewaart de beste Braziliaanse herinneringen ongetwijfeld aan 2016. Toen legde hij in de stromende regen, u weet wel, die van Max, beslag op een knappe zesde plaats. Ook dit jaar is de verwachting dat de stortregen zondag over het circuit raast.

Het circuit is een klassieker, de Formule 1 zou dit soort tracks als voorbeeld moeten nemen. Er zijn veel ups en downs, net zoals in Baku of Austin. We zullen dit weekend beginnen met een goede basis, maar de kenmerken van dit parcours, dat veel trage en middelzware snelheden kent, zouden ons terug kunnen doen keren naar de realiteit. 

LEES OOK: Sainz meent dat volgend jaar beste line-up ooit is

Het zou goed kunnen dat we, na de goede resultaten van de afgelopen paar races, hier de waarheid onder ogen moeten komen. Maar voor nu houden we ons graag vast aan de gedachte dat we kunnen herhalen wat we in de Verenigde Staten en Mexico hebben laten zien, dat we Q3 kunenn halen en om punten kunnen vechten. Dat is ons doel.”

“Het team heeft heel hard gewerkt om de allerlaatste prestaties uit de motor en de set-up te halen. Maar regen zou in ons voordeel zijn, omdat er dan minder ruimte is om vol gas te gaan, waarbij wij minder profiteren.”

Lees meer over:Carlos SainzInterlagosGP Brazilië 2018