Sebastian Vettel rijdt weegbrug aan gort en straf dreigt: "Oneerlijk door


Sebastian Vettel kwalificeerde zich als tweede voor de Grand Prix van Braziliƫ, maar moet zich verantwoorden voor zijn manier van rijden tijdens Q2. De Duitser moest zich melden voor een weging, precies op het moment dat de regen dreigde te gaan vallen. Een snelle tijd direct aan het begin was noodzakelijk, maar Vettel hield zijn hoofd niet rustig, reed een pilon om en vervolgens bijna een steward. Hij zette zijn motor niet uit en reed vervolgens de weegbrug kapot.

Sebastian Vettel

Een gridstraf dreigt dus voor Vettel, die zich bij de stewards zal moeten melden. Technische man van de FIA Jo Bauer meldt het volgende in een statement. “Vettel weigerde bij de weging zijn motor uit te zetten en daardoor is een stabiele weging niet mogelijk. De coureur reed op eigen kracht van de weegbrug af en heeft hem daarmee verwoest. Omdat de coureur de instructies niet opvolgde, zal ik dit melden bij de stewards.

Vettel zelfde noemde het moment na afloop van de training oneerlijk. “De omstandigheden veranderden zo snel en dat is het oneerlijk dat ik me op dat moment moet melden voor een weging. Ik kan er beter maar niets over zeggen. Door de regen was de situatie moeilijk in te schatten. Je moet vertrouwen op je vorige rondjes, de voorspellingen en de prestaties van andere coureurs. Uiteindelijk heeft iedereen er last van, dus dat is wel eerlijk.”