Stijging zorgpremie Menzis valt mee


zorgverzekeringen

Gepubliceerd op: 10-11-2018 om 14:49

Ook Menzis heeft de zorgpremies voor 2019 bekendgemaakt. Als we kijken naar de premies voor de basisverzekering met het minimale eigen risico van 385 euro, dan stijgt de premie van de Basis Voordelig zorgverzekering (de budgetpolis) met 6 euro per maand terwijl de premie van zowel de Basis Polis als de Basis Vrij polis met 3 euro per maand stijgen.

Alle zorgpremies vergelijken (vanaf 13 november)

De premiestijgingen bij Menzis zijn minder groot dan de verwachting van 10 euro per maand die het kabinet voorrekende. En ook minder groot dan de premiestijgingen van de andere zorgverzekeraars die de premie al bekend hebben gemaakt. Voor een deel komt dat omdat Menzis een deel van de reserves inzet om de premiestijging beperkt te houden. Menzis-CFO Frank Janssen geeft aan dat Menzis een deel van de reserves gebruikt om de premie betaalbaar te houden. Het doel is om de premie over een langere tijd stabiel en zo laag mogelijk te houden, met zo min mogelijk onverwachte uitschieters.

Hieronder ziet u voor de zorgpolissen van Menzis voor alle eigen risico de premies voor 2019 en de voorgaande jaren.

Basis Voordelig polis:

Basis Vrij polis:

Basis polis: