Studio Sport Eredivisie: PSV in Doetinchem

De samenvattingen van de vier zaterdagwedstrijden. Koploper PSV is op bezoek bij De Graafschap, Emmen ontvangt NAC, FC Utrecht speelt in Arnhem tegen Vitesse, en Fortuna maakt de kortste trip van de dag naar VVV in Venlo.
Het strijdplan van De Graafschap-coach Henk de Jong vorige week tegen AZ had bijna succes. De ploeg kwam naar Alkmaar om een punt mee terug te nemen naar Doetinchem, maar in de 76e minuut kregen ze toch een doelpunt tegen. Tegen koploper PSV zullen de ‘Superboeren’ in tactisch opzicht weinig anders kunnen doen. Maar misschien levert het ‘parkeren van de bus’ voor het eigen strafschopgebied nu wel iets op. De Eindhovenaren hebben tot nu toe alle elf competitiewedstrijden gewonnen, maar de laatste weken gaat het moeizaam. Er moet een keer een einde komen aan de zegereeks van de kampioen, dus waarom niet op de Vijverberg? Verder samenvattingen van FC Emmen – NAC, Vitesse – FC Utrecht en VVV-Venlo – Fortuna Sittard.