Vanaken: "Dat zijn dingen die gebeuren in het voetbal"

Twee keer scoren en met 0-4 winnen bij AS Monaco. Hans Vanaken lukte ook een fraaie goal in de uitmatch tegen Sporting Charleroi. Maar Club Brugge ging met lege handen naar huis!

Cristian Benavente lukte in de 33ste minuut de gelijkmaker, in de 85ste minuut liet Massimo Bruno de fans van Charleroi nog meer uit de bol gaan.

“We begonnen redelijk goed en kwamen vroeg op voorsprong, een perfect scenario”, blikt Hans Vanaken terug. “Daarna zakten we te fel in en lieten we Charleroi te veel aan de bal. Dat leverde niet veel doelkansen op maar het werd toch gelijk. Op het einde kon het alle kanten op. We misten de 1-2, zij scoorden wel.”

“Club Brugge gaat altijd vol voor de overwinning, dat zag je aan de vervangingen. Bij die tweede tegentreffer zakten we te ver terug tot onze zestien. Maar dat zijn dingen die gebeuren in het voetbal. Mijn goal levert jammer genoeg niets op. We zijn natuurlijk teleurgesteld met deze nederlaag.”

Hans Vanaken grijpt niet naar de midweekmatch tegen Monaco, als een mogelijke verklaring voor de terugval. “Ik voelde geen vermoeidheid. Het was voor de meeste spelers negentig minuten vol er voor gaan en dan twee weken rust. Dus we mogen het niet op vermoeidheid steken.”