Vettel derde op vrijdag ondanks bandenvretende Ferrari

Vettel, die in het verleden driemaal zegevierde in BraziliĆ« (waaronder in de editie van vorig jaar), sprak van tovenarij. “Er is een heks bezig, hier”, grapte de Duitser voor de camera van Sky Sports. “Nee, oprecht, ik ben bloedserieus”, knipoogde Vettel.

“We moeten nog een klein beetje vinden om Mercedes aan te vallen”, analyseerde de Ferrari-rijder zijn vrijdag, die hij op een kleine tiende van kopman Valtteri Bottas besloot. “De wagen is goed, maar nog net niet goed genoeg. Zondag zou het wat warmer kunnen worden dan nu het geval was, dat kan gevaar opleveren omtrent de banden. We hadden het vandaag namelijk al een beetje lastig.”

In de beginfase van de tweede vrije training probeerde Vettel de nieuwe, als niet goed gebalanceerd omschreven vloer nogmaals uit. Het bleek wederom geen succes. “Of we ‘m blijven gebruiken? Zit het ding er nog op?”, stelde Vettel een retorische vraag nadat de vloer weer van zijn wagen was gehaald.