Waarom Daniel Ricciardo noodgedwongen een gridstraf pakt in Brazilië

Red Bull heeft in Brazilië noodgedwongen de turbo van Ricciardo vervangen. Het verhaal daarachter is bijzonder, omdat het ditmaal niet lag aan een defect dat motorleverancier Renault toe te rekenen viel. Het probleem ontstond toen Ricciardo in de slotfase van de Mexicaanse Grand Prix stilviel met een defecte koppeling.

De marshalls in Mexico zagen een rookpluim aan de achterzijde van de motor en namen geen risico: ze pakten de poederblussers erbij en trakteerden de Red Bull op een witte laag. De overenthousiaste actie van de Mexicanen zorgde ervoor dat er foam in de turbo belandde, waardoor deze de geest gaf.

Teambaas Christian Horner spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden: “Ik kan het ze moeilijk kwalijk nemen. Ze zagen rook en spoten foam richting de uitlaat, maar een deel daarvan is in de turbo terecht gekomen. Deze is hierdoor niet meer bruikbaar. Daniel incasseert hierdoor een gridstraf van vijf plaatsen.”