26-jarige Belgische actrice Désirée Viola overleden

Broodjes kroket, jointjes en tulpen. Als het om Nederland gaat weten wij Nederlanders we waar we in het buitenland om bekend staan. Maar hoe goed kennen we ons eigen land nou eigenlijk?

Van de samenstelling van onze bevolking tot duurzame energie. Uit internationaal onderzoek van Ipsos blijkt dat onze eigen kennis vies tegenvalt. ,,Nederland scoort niet heel goed maar ook niet heel slecht. We zitten een beetje in de middenmoot”, aldus Sjoerd van Heck, onderzoeker bij het Ipsos.

Aan het onderzoek deden ruim 28.000 mensen uit 37 landen mee. Ze kregen vragen over onder andere seksuele intimidatie, werkloosheid, migratie en duurzame energie voorgelegd. De deelnemers moesten daarbij schattingen maken over groepen bestaand uit 100 mensen. Hierbij moesten zij inschatten, in welke mate de stellingen over de verschillende onderwerpen binnen een groep tot uiting komen. Dat leidde tot een aantal opvallende uitkomsten bijvoorbeeld op het gebied van seksuele intimidatie.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.