Ajax met Huntelaar van start tegen PEC Zwolle

De stand op dit moment in de wedstrijd PEC Zwolle-Ajax: 0-1.

Door:
Het Parool

Live


Bekijk nieuwe update(s).  1. 17: Keeper bokst vrije trap weg
    Zwolle-keeper Van der Hart weet met twee vuisten een doelpunt uit een vrije trap van Schöne te voorkomen. Het spel heeft zich inmiddels iets meer verplaatst naar de helft van de tegenstander.10: Onrustig begin
De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn vrij rommelig. Ajax is slordig begonnen en PEC Zwolle zorgt geregeld voor wat gevaar. Zo was daar zojuist een kans voor Namli, die vanaf randje zestien kan uithalen. Onana weet de bal te stoppen.5: Geel voor De Ligt
Matthijs de Ligt heeft al vroeg een gele kaart te pakken. Hij haalt de doorgebroken Ehizibue hard neer. De roep is er om rood, maar de scheidsrechter én de VAR lijken daar niet in mee te gaan.2: Gaat Pereira debuteren?
Danilo Pereira (19) kan vanavond debuteren in de Amsterdamse hoofdmacht. Hij speelde tot nu toe vooral bij Jong Ajax, maar zit nu in Zwolle bij de selectie vanwege het ontbreken van Dolberg.0: Er is afgetrapt!
De bal rolt op het natte gras in Zwolle, de wedstrijd is begonnen.Slecht weer in Zwolle
Het is vanavond geen pretje voor de spelers en supporters van beide club. Het stormt en regent flink in Zwolle, wat ervoor zorgt dat een aantal plekken op de tribune dan ook leeg zijn gebleven.40 punten
Bij winst komt Ajax op 40 punten na 15 eredivisieduels. Slechts 3 keer eerder had Ajax de 40-punten grens bereikt na 15 duels: in 1969/1970 (42), 1995/1996 (43) en 1997/1998 (43)Huntelaar in de spits
Klaas-Jan Huntelaar is vanaf 19.45 uur de spits van Ajax in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij vervangt Kasper Dolberg, die wegens een knieblessure niet bij de selectie zit.Hakim Ziyech start op de bank. Hij miste de laatste drie duels wegens een knieblessure. Ajax heeft een zege nodig om het verschil met koploper PSV terug te brengen tot twee punten.Opstelling Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind en Tagliafico; Schöne, Van de Beek en De Jong; Neres, Huntelaar en Tadic.

Voorbeschouwing

Volg alles rond het duel PEC Zwolle-Ajax in dit liveblog.