Argentijn Tagliafico geniet van Nederland: 'Een voorbeeldland'

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tagliafico geniet van Nederland: ‘Een voorbeeldland’

Als Edgar Davids in zijn beste dagen bijt Ajacied Nicolás Tagliafico zich vast in zijn tegenstanders. Hij combineert Argentijnse felheid, scherpte en verdedigend inzicht met een Zuid-Amerikaanse aanvalsdrang en loopvermogen. Ajax is gelukkig met hem en hij is gelukkig met Ajax.

Sinds zijn komst vorig jaar winter is Tagliafico de absolute nummer één op de linksbackpositie. De Argentijn maakt veel indruk in Nederland, maar Nederland ook op hem. Hij noemt het een voorbeeldland.

“Het is een georganiseerd en geordend land. Ik kom uit een land dat totaal niet zo is, dus het valt mij erg op”, vertelt de Ajacied die zich inmiddels al helemaal thuis voelt in Amsterdam. Zelfs aan de temperaturen raakt de Zuid-Amerikaan gewend.

“Het wordt weer wat kouder, maar ik heb het hier erg naar mijn zin.” Ook met de inburgering zit het wel goed: “Ik heb al een aantal keer gefietst door het centrum van Amsterdam. Niet veel, maar toch.”

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tagliafico denkt Bayern te kunnen verslaan: ‘Nou en of!’

Hij maakt een ontspannen indruk. Zo gek is dat ook niet: het gaat Ajax de laatste maanden voor de wind. In de competitie rijgt het de simpele zeges aaneen en in de Champions League is de club al zeker van de volgende ronde.

Op Europees niveau was Tagliafico ook belangrijk voor zijn ploeg. Zo maakte hij in de thuiswedstrijd tegen AEK Athene (3-0 winst) twee goals. En in de laatste groepswedstrijd op 12 december, thuis tegen Bayern München, is Ajax bij winst zelfs zeker van de groepswinst.

“Nou en of we kunnen winnen”, spreekt Tagliafico vol vertrouwen. “We hebben onze twee thuisduels in de Champions League gewonnen, dus het is mogelijk. We gaan alles geven om eerste te worden.”

Tijdens het wervelende Europa League-jaar onder Peter Bosz, twee jaar terug, maakte Daley Sinkgraven nog veel indruk als linksback. De omgeschoolde middenvelder raakte vervolgens zwaar geblesseerd, maar is inmiddels weer terug.

Mede door die blessure van Sinkgraven was de aankoop van Tagliafico destijds zeer welkom. Een jaar later lijkt het erop dat hij niet hoeft te vrezen voor zijn weer fitte Hollandse concurrent.

De 26-jarige verdediger staat er immers goed op, ook bij interim-bondscoach Lionel Scaloni, die de Ajacied bombardeerde tot nieuwe aanvoerder van het verjongde Argentijnse elftal.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tagliafico verwacht Messi terug bij Argentijns elftal

Dat gebeurde bij afwezigheid van Lionel Messi. Opnieuw twijfelt de superster aan zijn toekomst bij de nationale ploeg, maar Tagliafico hoopt hem snel weer te kunnen begroeten.

“Ik denk ook wel dat hij terugkomt, maar het is ingewikkeld. We weten nog niet wie de coach wordt.”

Tagliafico tijdens het afgelopen WK, links Mbappé
ANP

In juni speelt Tagliafico met Argentinië de Copa América in Brazilië. De finale is in het befaamde Maracanã. Dan is de stap naar het kunstgras in het MAC³PARK stadion snel gemaakt. Daar speelt Ajax vanavond (19.45 uur) tegen PEC Zwolle.

Vorig seizoen hadden de Amsterdammers grote moeite op het kunstgras. Dankzij een goal van Klaas-Jan Huntelaar werd er met 0-1 gewonnen. Tagliafico weet het nog goed. “Ik herinner me dat het veld heel slecht was. Het was een lastig duel.”

Dat verwacht hij zaterdagavond opnieuw, want: “Alle ploegen geven net iets meer tegen Ajax.”

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Tagliafico verwacht zwaar 2019: ‘Want we spelen om drie prijzen’

De wedstrijd PEC Zwolle-Ajax is vanaf 19.45 uur te volgen in een blog op NOS.nl en in de app. Ook zijn er flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Een samenvatting van het duel is te zien om 22.40 uur in de uitzending van Studio Sport op NPO 1.