Atlético boekt ruime zege op Alavés, debuut Younes bij winnend Napoli

Atlético Madrid heeft zaterdag in de Primera División de eerste overwinning in drie wedstrijden geboekt. De ploeg van coach Diego Simeone versloeg in Wanda Metropolitano Deportivo Alavés met 3-0 en voegde zich daarmee naast koploper FC Barcelona. In Italië maakte Amin Younes zijn debuut voor Napoli.

Nikola Kalinic opende halverwege de eerste helft de score voor Atlético. De Kroaat tikte raak uit een afgemeten voorzet van oud-PSV’er Santiago Arias.

In de slotfase stelde de thuisploeg de drie punten veilig. Antoine Griezmann rondde acht minuten voor tijd een razendsnelle counter af en Rodrigo bepaalde even later uit de rebound de eindstand.

Door de overwinning klimt Atlético naar de tweede plaats en heeft het evenveel punten als FC Barcelona. De Catalanen speelt later zaterdag nog de derby tegen Espanyol.

Sevilla kan de derde plek van Atlético later zaterdag weer overnemen. Die ploeg heeft één punt minder dan de Madrilenen en gaan op bezoek bij Valencia. Alavés bezet knap de vierde plaats. De bescheiden formatie uit Vitoria-Gasteiz heeft drie punten minder dan Sevilla.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera División

Younes debuteert bij winnend Napoli

In de Serie A boekte Napoli een overtuigende zege op Frosinone. Piotr Zielinski en Adam Ounas kwamen voor rust al te scoren, waarna oud-Ajacied Arek Milik in de 68e en 84e minuut doel trof en de eindstand zo op 4-0 bepaalde.

Zijn voormalige ploeggenoot bij Ajax Amin Younes viel na 73 minuten in bij Napoli en maakte zijn officiële debuut voor de Italiaanse topclub. De vleugelspeler kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax, maar miste bijna de hele eerste seizoenshelft door een gescheurde achillespees.

De laatste officiële wedstrijd van Younes dateerde van 4 maart, toen hij een half uur meedeed in de verloren competitiewedstrijd tegen Vitesse (3-2). De Duitser speelde daarna geen minuut meer voor Ajax vanwege een disciplinaire schorsing.

Door de ruime zege verkleint Napoli het gat met koploper Juventus weer naar acht punten. ‘De Oude Dame’ won vrijdagavond de topper tegen Internazionale met 1-0. Nummer drie Inter heeft zes punten minder dan Napoli.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A