AZ revancheert zich en boekt dankzij Idrissi ruime zege bij Fortuna

AZ revancheert zich en boekt dankzij Idrissi ruime zege bij Fortuna

AZ heeft zes dagen na de pijnlijke nederlaag tegen Willem II (0-2) weer reden tot lachen. De ploeg van trainer John van den Brom was vrijdagavond met 3-0 te sterk op bezoek bij Fortuna Sittard. Oussama Idrissi vertolkte een hoofdrol.

Fortuna had dit seizoen op eigen veld alleen van Ajax en PSV verloren. De laatste drie thuisduels leverden bovendien een zege op. Aanvankelijk had AZ het ook lastig. Lazaros Lamprou stichtte gevaar met een kopkans en Ron Vlaar moest een uitbraak in de kiem smoren. Daarna namen de Alkmaarders de regie alsnog over en in de dertiende minuut was het raak. Na een fraaie aanval gaf Idrissi voor en rondde Mats Seuntjens af.

Fortuna zat allerminst bij de pakken neer. De bezoekers werden teruggedrongen en kwamen met de schrik vrij toen doelman Marco Bizot een hard schot van Diemers keerde en Lamprou de bal voor het intikken had. De Griek liet de enorme kans onbenut. Dat kwam de thuisploeg duur te staan. In de 64e minuut schoot Idrissi knap raak na een snelle uitbraak over links. De 3-0 was haast nog mooier. Guus Til haalde fantastisch uit.

Dankzij de uiteindelijk toch nog ruime overwinning komt AZ weer op gelijke hoogte met FC Utrecht en Vitesse, terwijl nummer vier Heracles Almelo slechts één punt meer heeft. Heracles neemt het bovendien op tegen Utrecht dit weekend. Fortuna vindt zichzelf terug in de middenmoot.

Lees meer over:EredivisieFortuna SittardAZ Alkmaar