De grootste kerstboom gaat weer aan

Vanavond rond half negen is het weer zover. De lichten in de grootste kerstboom van ons land gaan aan. Daarvoor zijn er 120 lampen de 372 meter hoge zendmast bij IJsselstein ingehesen. Gloedjenieuwe lampen, want vorig jaar ging het even mis bij de kerstzendmast. Eén dag voor dat hij aan zou gaan sloeg de bliksem erin. Toen werd-ie als noodoplossing maar even een keertje van de buitenkant af beschenen met groene en blauwe laserstralen. Maar dit jaar kan de grootste ‘boom’ weer als vanouds shinen.

Foto ANPEerder deze week werden de laatste meters verlichting omhoog gehesen.

Het is dit jaar de twintigste keer dat de reuzenkerstboom aangaat. Extra feestelijk dus. Wie komt kijken kan eerst naar de kerstmarkt in de winkelstraten van IJsselstein. Daar treden ook plaatselijke artiesten op. En nadat de boom is ‘aangestoken’ is er een slotact van Glennis Grace.