De ijsbaan in Oud-Beijerland is open en dit moet je even weten (+ filmpje!)

Door
7 december 2018

Het heeft nog amper gevroren, maar toch kunnen we gaan schaatsen! De ijsbaan in Oud-Beijerland is sinds 6 december open. Wanneer kun je gratis schaatsen, hoe werkt het allemaal en wat is handig om rekening mee te houden? Wij zetten het voor je op een rij. 

Pagina 1 / 6>

⟵ swipe
swipe ⟶

Openingstijden ijsbaan Oud-Beijerland

De ijsbaan is open van 6 december tot en met 5 januari. Op zondag 9 december en zondag 16 december en eerste kerstdag is de ijsbaan gesloten.

De ijsbaan opent tot aan de kerstvakantie om 12.00 uur en in het weekend om 10.00 uur. Doordeweeks kan er tot 21.00 uur geschaatst worden, op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur. Op zondag (behalve de net genoemde) is de ijsbaan open van 13.00 tot 16.30 uur.

In de kerstvakantie zijn er ruimere openingstijden. Dan opent de ijsbaan elke dag om 10 uur. Elke vrijdagavond is er discoschaatsen: Friday Night Disco Skate Fever. Andere leuke evenementen: op zondag 23 december is het Foute Kersttruiendag en je kunt je nog aanmelden voor het Walking Dinner on Ince op Tweede Kerstdag.

Op sommige momenten is de ijsbaan gereserveerd, bijvoorbeeld voor scholen of externe partijen. Het complete rooster vind je hier.

Toegangsbewijs

Wil je schaatsen, dan haal je eerst een toegangsbewijs. Dit geeft recht op minimaal 2 uur schaatsen. Bij drukte kunnen de medewerkers van de ijsbaan je via de omroepinstallatie verzoeken de baan te verlaten. Schaatstijden zijn altijd vanaf hele uren. Dus bijvoorbeeld van 13:00 tot 15:00 uur. Natuurlijk mag je eerder stoppen als je er klaar mee bent. Ook tijdens de gratis uren heb je een toegangsbewijs nodig. Zo kan de organisatie in de gaten houden hoeveel man er op het ijs is.

Gratis schaatsen

Het hele openingsweekend tijdens de Kerstmarkt (6-7-8 december) schaats je gratis. Op de meeste doordeweekse dagen kun je tot 18.00 uur gratis schaatsen. Ook op de zondagen dat de ijsbaan geopend is, kun je gratis schaatsen. Op doordeweekse avonden vanaf 18.00 uur en op zaterdag is het vanaf 14.00 tot 22.00 uur betaald. 

Kosten

Een toegangsbewijs kost in de betaalde uren €4,-. Daarmee kun je twee uur schaatsen. Heb je zelf geen schaatsen? Die kun je gewoon bij de baan huren. De huur voor één paar schaatsen is €3,50. Er zijn ook kinderschaatsen en verstelbare ijzers te huur. Je kunt pinnen.

Eten en drinken

Schaatsen maakt natuurlijk hartstikke dorstig én hongerig. Gelukkig zijn de Pasta Club en Soffree on Fifty Four er om voor je te zorgen: deze twee restaurants verzorgen samen de horeca bij de ijsbaan in Oud-Beijerland. Dat komt dus hélemaal goed.

Handig om te weten

 • Er kunnen maximaal 150 mensen tegelijk op de baan
 • Het is verplicht om handschoenen te dragen
 • Je mag alleen op kunstschaatsen of ijshockeyschaatsen schaatsen, dus niet op noren.
 • Schaats linksom, dus tegen de klok in
 • Pas je snelheid aan aan andere schaatsers op de baan en houdt rekening met kinderen
 • Ga niet met ijsresten of sneeuw gooien
 • Je mag niet met hockeysticks, pucks of een bal het ijs op
 • Geen consumpties op de baan
 • Je mag niet met schoenen op de baan. Als je alleen wilt kijken, kun je dat doen vanaf het schaatsterras of bij het horecagedeelte.
 • De ijsbaan is rookvrij
 • Gevallen tijdens het schaatsen? Geen paniek: er zijn altijd EHBO’ers bij de baan.

Lees ook:

kerstmarkt oud-beijerland

Kerstmarkt in Oud-Beijerland: dit is handig om te weten

De kerstverlichting hangt, de eerste kerstbomen zijn al over de toonbank dus dat betekent: bijna tij…

Pagina 1 / 6>

⟵ swipe
swipe ⟶

Kerstmarkt in Oud-Beijerland: dit i…

Foto’s! Kerstmarkt in Oud-Beijerlan…

indebuurt hoeksche waard
Service