Exclusief: Valentino Rossi nodigt Max Verstappen uit op zijn ranch

“Het klopt dat ik Hamilton vorige week nogmaals heb uitgenodigd om bij mij op de ‘ranch’ langs te komen. Ik vond het mooi om te zien dat hij vorige week met Michael van der Mark is gaan trainen op een Superbike motor. Lewis is natuurlijk al wat jaartjes bezig om zijn rijvaardigheden op de motor nog beter te maken. Het verbaast me dan ook niet dat de test hem goed af ging”, laat ‘the Doctor’ aan Racingnews365 weten.

De interesse van Max Verstappen in de MotoGP was Rossi nog ontgaan, maar nadat wij hem daarop attendeerden, twijfelde de Italiaan geen moment om de Red Bull-coureur bij hem thuis uit te nodigen. “Overigens wist ik niet dat Max ook zo geïnteresseerd is in motoren en de MotoGP. Hierbij nodig ik hem natuurlijk ook van harte uit om langs te komen op mijn ranch in Tavullia!!”

Waar Hamilton het op twee wielen probeerde, rijdt Rossi dit weekend op vier wielen. De Italiaan kan best behoorlijk uit de voeten in snelle bolides, maar maakt zich geen illusies. “In een rally als deze kan ik goed meekomen, maar op het hoogste niveau kom ik op vier wielen tekort om mee te strijden voor de prijzen. Echter blijft het fantastisch om zo af en toe ook in auto’s te kunnen racen. Door de volle GP-kalender wordt het helaas wel steeds moeilijker om beide passies te kunnen blijven combineren.”