Kimi Raikkonen over uitbundige viering fans in Austin: "I'm a peacemaker"

Kimi Raikkonen over uitbundige viering fans in Austin: I'm a peacemaker

Met nog één overwinning in 2018 vertrekt Kimi Raikkonen komend seizoen naar het F1-team Alfa Romeo – Sauber. Door de zege in Austin heeft de Fin het persoonlijk record van landgenoot Mika Hakkinen overtroffen.

“Het was over het algemeen een goed weekend. We hadden een goed tempo en alles viel gewoon op zijn plek”, aldus Raikkonen tijdens de persconferentie voor het FIA-gala in Rusland. “We hadden de juiste wagen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Tegen het einde zaten we natuurlijk dicht bij elkaar, maar dat is wat er vaak gebeurt.”

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten vierden de fans én Ferrari de zege van Raikkonen uitbundig. Raikkonen kan er wel om lachen: “I’m a peacemaker”, grapt hij. “Het is niet nieuw in de F1 dat iedereen daar zo blij was, er waren blije maar ook droevige gezichten. Ik was in ieder geval blij voor mijzelf en het team. We hebben veel steun van de Tifosi.”

In totaal komt Raikkonen na het afgelopen seizoen op 21 overwinningen uit en realistisch is het niet dat hij er met Sauber nog een paar bij mag schrijven. Daarmee heeft hij nipt landgenoot Mika Hakkinen verslagen, die – los van zijn twee wereldtitels – precies twintig overwinningen boekte. “Het is lastig te zeggen wat hij voor invloed heeft op mij. Alle Finnen hebben dat wel denk ik, het begon met Keke Rosberg. Maar ik ken Hakkinen persoonlijk van mijn debuutjaar in de Formule 1, ik kwam daarna bij McLaren toen hij stopte.”

Lees meer over:Kimi RaikkonenScuderia FerrariFormule 1