MVV roemloos ten onder in Waalwijk

MVV heeft vrijdagavond met 3-1 verloren bij RKC. De Maastrichtenaren schoten aanvallend te kort en waren verdedigend niet machtig genoeg om de Waalwijkse aanvallen onschadelijk te maken.

Direct vanaf de aftrap creëerde de thuisclub een grote kans. Dylan Seys mocht in vrijstaande positie de bal op de pantoffel nemen, maar volleyde over.

Onnodig
Nadat Marnick Vermijl geblesseerd naar de kant was gegaan en Hawbir Moustafa zijn plek had ingenomen, kwam MVV tamelijk onverwacht en vrij onnodig op achterstand. In de 37ste minuut maakte rechtsback Maxime Gunst geen goede indruk en tekende Seys namens RKC voor de 1-0.

Ongevaarlijk
Een paar minuten later ontsnapte de ploeg van trainer Ron Elsen aan een grotere achterstand toen Kevin Vermeulen alleen voor Luuk Koopmans opdook, maar een ingreep van Luc Mares voorkwam erger. De Maastrichtse ploeg ging rusten met die 1-0 achterstand. De eindpass was niet goed genoeg, waardoor de MVV’ers nooit echt gevaarlijk werden voor het vijandelijke doel.

Erger voorkomen
Elsen bracht na rust aanvaller Dogan Golpek voor verdediger Gunst. Maar dat betekende niet dat MVV vaker voor het doel van de thuisploeg te vinden was. Integendeel: Dimitri Lavalée voorkwam erger in de 70e minuut, toen hij de bal van de doellijn werkte. Vijf minuten later was het dan toch raak en werd het 2-0. Aanvoerder Kevin Vermeulen leek het duel voortijdig in het slot te gooien.

Aansluitingstreffer
Toch werd het nog een levendige slotfase omdat MVV de aansluitingstreffer scoorde. Anthony van den Hurk verkleinde tot 2-1 in de 78ste minuut. Verdediger Mares kopte bovendien een minuutje of twee later de bal op de lat.

Beslist
Het bleef spannend, tot de 87ste minuut: de beide buitenspelers van RKC stormden op naar het MVV-doel en Emil Hansson besliste de wedstrijd in het nadeel van de Maastrichtse club.

Met 32 punten uit 17 wedstrijden staan de Sterrendragers voorlopig elfde op de ranglijst.