Nederlandse militairen opgepakt op Curaçao voor doorrijden na ongeluk

Drie Nederlandse militairen zijn op Curaçao opgepakt, omdat zij na een verkeersongeluk zouden zijn doorgereden. Ook zou één van hen later een valse aangifte hebben gedaan, dat meldt de NOS.

Het ongeluk vond in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag rond 04:30 uur plaats in Willemstad. Een man die werd aangereden raakte hierbij lichtgewond. De politie denkt dat de militairen het ongeluk met hun huurauto hebben veroorzaakt en daarna zijn weggereden.

De gehuurde auto werd later achtergelaten op de oprit van een tuin. De volgende ochtend deed de bestuurder aangifte van diefstal. De politie deed verder onderzoek en begon te twijfelen aan het verhaal van de man. Vandaag werden hij en zijn twee medepassagiers aangehouden.

De politie verdenkt de militairen, die op het eiland waren voor een oefening, van het veroorzaken van een ongeval met letsel, het verlaten van de plaats van een ongeval en het doen van een valse aangifte. Later wordt bekend of de mannen naar Nederland worden teruggestuurd om daar te worden vervolgd.

Rotterdam

Ook in Rotterdam kwamen militairen negatief in het nieuws. Afgelopen nacht werden in het centrum van de stad zeven mariniers aangehouden, vanwege betrokkenheid bij een geweldsincident. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De zeven mariniers zitten nog vast.

Door: Mark Broersma

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen