PSV moeiteloos naar monsterscore tegen Excelsior, Ten Cate weer naar Abu Dhabi

In de eerste divisie heeft de topdrie op eigen veld gezegevierd. FC Den Bosch knokte zich in de slotfase langs NEC (3-2), Sparta won met maar liefst 6-1 van Almere City en Go Ahead worstelde zich met 1-0 langs Helmond Sport.

Koploper Den Bosch pakte vorige week de koppositie na nederlagen van Go Ahead en Sparta. Tegen het tiental van NEC – Joey van den Berg kreeg vlak voor rust de rode kaart – kwam de ploeg toch met 1-2 achter toen Brahim Darri tussen vier Brabanders in raak tikte. Den Bosch won toch, dankzij een bekeken kopbal van Dany Verbeek en een knal in de 90ste minuut van Jort van der Sande: 3-2.

Sparta was lange tijd niet veel beter dan Almere City, maar met Lars Veldwijk (die zijn tweede hattrick van het seizoen maakte) en Royston Drenthe (twee assists) was het wel een stuk effectiever: 6-1.

Thuis Uit
Go Ahead Eagles Helmond Sport 1-0
RKC Waalwijk MVV Maastricht 3-1
Roda JC Kerkrade FC Dordrecht 2-2
Sparta Rotterdam Almere City FC 6-1
FC Volendam FC Twente 1-1
FC Den Bosch NEC 3-2
FC Eindhoven Jong FC Utrecht 0-0
Jong Ajax TOP Oss 1-0
Jong PSV SC Cambuur Maandag 20.00 uur
Jong AZ Telstar Maandag 20.00 uur