Sainz volgend jaar enige Spanjaard op de grid, 'maar ik voel geen druk'

Carlos Sainz staat er, wat betreft zijn nationaliteit, alleen voor volgend jaar. Jarenlang had hij Spaans gezelschap in de Formule 1 in de persoon van Fernando Alonso, maar die zien we volgend jaar niet meer terug. Dat is echter geen issue voor de Renault-coureur.

‘Ik ga Fernando ontzettend missen’, aldus Sainz, die onder meer wordt geciteerd door F1i.com. ‘Maar ik heb er geen andere gevoelens bij, of zo. Mensen zeggen wel dat ik nu meer druk ga ervaren, maar zo zie ik dat helemaal niet. Je voelt eigenlijk nooit de fans uit je eigen land als een last op je schouders. Die dingen zijn juist positief.’

De oud-teamgenoot van Max Verstappen benoemt dan vooral ook de positieve aspecten van zijn trouwe achterban. ‘Racen met de wetenschap dat er duizenden Spanjaarden voor jou achter de TV gekropen zijn is een heerlijk gevoel. Ik kijk er oprecht iedere keer naar uit. Ik denk nooit aan druk, daar heb ik geen last van. Ik denk alleen maar aan winnen.’ (Foto: Renault Sport Media)