Sauber gaat van eigen kracht uit in concurrentiestrijd met Haas

Sauber gaat van eigen kracht uit in concurrentiestrijd met Haas

In de Formule 1 zijn er veel klantenteams die onderdelen van Mercedes en Ferrari kopen. Alfa Romeo Sauber is daar een van, maar volgens teambaas Fred Vasseur wordt er verder niet gekeken naar Haas F1, die tevens Ferrari-onderdelen gebruikt. Het belangrijkste aan Sauber is volgens hem nog altijd het eigen chassis.

“We kijken daar niet naar. We zijn ons ervan bewust dat we nog zwaktes hebben en dat we op sommige gebieden te klein zijn, zoals de productie”, vertelde de teambaas aan Auto Motor und Sport. Daartegenover staat volgens hem een groot pluspunt: de windtunnel van het team.

“Het is belangrijk om hiervan gebruik te maken, het is onze grootste aanwinst. We ontwikkelen daarom altijd zelf het chassis. En ook de dingen waarvoor we veel productietijd nodig hebben”, aldus Vasseur. “Ferrari kan veel onderdelen laat uitbrengen omdat ze een grote capaciteit hebben. Als we van hun design afhankelijk zijn, zouden we de onderdelen niet op tijd kunnen ontwikkelen.”

Lees meer over:Fred VasseurAlfa Romeo – SauberFormule 1