Spoorboekje: loting Leeuwinnen, Ajax in Zwolle en Engelse topper

7:00 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 8 december.

Nieuws

WK-loting Oranjevrouwen
De Oranjevrouwen weten zaterdagavond tegen wie ze op het WK in Frankijk moeten spelen komende zomer. De regerend Europees kampioen gaat in Parijs vanaf 18.00 uur in de koker.

Specials

Foppe de Haan blikt vooruit op de loting van de Oranjevrouwen
Foppe de Haan maakte tijdens het succesvolle EK deel uit van de technische staf, nu volgt hij de verrichtingen van de Oranjevrouwen op de voet. De ras-Fries blikt met FCUpdate.nl vooruit op loting van vanavond. “Liever niet tegen Frankrijk en China”, is het devies van de ervaren coach. Daarnaast komt er een verhaal met alles wat je moet weten over de loting in Parijs.

Spoorboekje: loting Leeuwinnen, Ajax in Zwolle en Engelse topper

Transferweekje
De transfermarkt is gesloten, maar de geruchtenmolen draait altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Kunnen we over drie weken spektakel verwachten op de transfermarkt? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. Deze keer met uiteraard Frenkie de Jong, een carrièreswitch van Gertjan Verbeek en het verlanglijstje van NAC Breda.

Wedstrijden

Schalke 04 – Borussia Dortmund (15.30 uur)
De Kohlenpott-derby! De strijd om het Ruhrgebied is een van de meest beladen wedstrijden in Europa. Het doet in Gelsenkirchen pijn dat Borussia al een tijd de trotse koploper van de Bundesliga is. Helemaal omdat Schalke 04 een teleurstellend seizoen beleeft. De huidige twaalfde plaats is Schalke onwaardig. Strooit Dortmund vanmiddag extra zout in de wonden of klimmenDie Königsblauennaar het linkerrijtje?

Chelsea – Manchester City (18.30 uur)
De avond start met een geweldige kraker in de Premier League: Chelsea tegen Manchester City. Met een marge van tien punten tussen beide ploegen, moet Chelsea winnen om The Citizens in het vizier te houden. Dat het een loodzware opgave wordt, staat vast. City verloor in de competitie nog geen duel, en bij Chelsea zal de midweekse nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers (2-1) nog nadreunen.

PEC Zwolle – Ajax (19.45 uur)
Nog niet zo lang geleden ontpopte PEC Zwolle zich tot angstgegner van Ajax. Het begon allemaal met die historische bekerwinst van de Blauwvingers. Ajax werd in april helemaal weggevaagd (5-1), vier maanden later moest Ajax de Johan Cruijff Schaal ook aan PEC laten. Inmiddels is het alweer ruim drie jaar geleden dat de Zwollenaren een resultaat boekten tegen Ajax. Met de huidige vorm van beide ploegen zijn er weinig redenen om aan te nemen dat hier vanavond verandering in komt.

Voetbal op tv

12.55 uur: Atlético Madrid – Alavés,Ziggo Sport Voetbal– live verslag van duel uit La Liga
13.05 uur: Bournemouth – Liverpool,Ziggo Sport Select – live verslag van Premier League-duel
14.30 uur: Schalke 04 – Borussia Dortmund,FOX Sports 4– voorbeschouwing en verslag van Bundesliga-duel
14.55 uur: Napoli – Frosinone,Ziggo Sport Extra – live verslag van Serie A-duel
15.25 uur: Bayern München – FC Nürnberg,FOX Sports 5– live verslag van Bundesliga-duel
15.35 uur: Manchester United – Fulham,Ziggo Sport Select– live verslag van Premier League-duel
16.10 uur: Valencia – Sevilla,Ziggo Sport Voetbal– live verslag van duel uit La Liga
17.55 uur: Cagliari – AS Roma,Ziggo Sport Extra– live verslag van Serie A-duel
18.00 uur: De Eretribune,FOX Sports 1– live show rondom Eredivisie-wedstrijden
18.00 uur: Loting WK vrouwenvoetbal,NPO 2 – live verslag vanuit Parijs
18.00 uur: Chelsea – Manchester City,Ziggo Sport Select – live verslag van Premier League-duel
18.30 uur: Willem II – sc Heerenveen,FOX Sports 2– live verslag van Eredivisie-duel
19.45 uur: PEC Zwolle – Ajax,FOX Sports 1 – live verslag van Eredivisie-duel
20.35 uur: Espanyol – FC Barcelona,Ziggo Sport Select– live verslag van duel uit La Liga
20.40 uur: Leicester City – Tottenham Hotspur,Ziggo Sport Voetbal – live verslag van Premier League-duel
20.45 uur: ADO Den Haag – De Graafschap,FOX Sports 3– live verslag van Eredivisie-duel
22.40 uur: NOS Studio Sport Eredivisie,NPO 1 – samenvattingen Eredivisie-duels
23.20 uur: Match of the Day,BBC One– samenvattingen van duels uit Premier League