Trump meldt vertrek van Witte Huis-stafchef John Kelly

image
Trump en Kelly eerder dit jaar. Beeld REUTERS

Kelly’s vertrek hing al in de lucht. Media speculeerden dat hij wordt vervangen door Nick Ayers (36), die nu werkt voor vicepresident Mike Pence. Die geruchten werden gevoed toen de president Ayers onlangs vroeg hem te vergezellen in het presidentiële vliegtuig Air Force One, zelfs zonder dat vicepresident Pence daarbij aanwezig was. In het Witte Huis ligt Ayers niet bij iedereen even goed: sommigen vinden hem lomp en aanmatigend.

Kelly (68) was sinds vorig jaar juli stafchef van het Witte Huis, daarvoor was hij een paar maanden minister van Binnenlandse Veiligheid in de regering-Trump. Hij gaf als stafchef leiding aan de dienst die de president ondersteunt.

image
John Kelly met zijn mogelijke opvolger Nick Ayers (links). Beeld REUTERS