Vettel over Leclerc: "Ken hem nog niet echt, maar lijkt me een prima kerel"

Vandaag, 21:44
, door Jeen Grievink

Sebastian Vettel zal komend seizoen aan de start verschijnen met een nieuwe teamgenoot naast zich. Charles Leclerc neemt in 2019 het stokje over van Kimi Räikkönen bij Ferrari. Vettel is benieuwd hoe de samenwerking met Leclerc gaat verlopen, maar verwacht geen problemen.

Leclerc maakte pas afgelopen seizoen zijn debuut in de Formule 1, maar wist direct te imponeren. De Monegask liet in dienst van Alfa Romeo Sauber zijn collega Marcus Ericsson alle hoeken van het veld zien. Met zijn goede prestaties verdiende hij een transfer naar Ferrari, de renstal waar hij via de jeugdopleiding al aan verbonden was. Door de komst van Leclerc, moest Räikkönen vertrekken. Naar verluidt had Vettel graag gezien dat de Iceman zou blijven, maar hij lijkt ook weinig moeite te hebben met de komst van Leclerc.

“Ik ken Charles Leclerc nog niet echt goed”, zo wordt hij geciteerd door GPBlog. “We gaan zien hoe de relatie wordt, maar hij lijkt me een prima kerel van wat ik er tot nu toe van heb gezien.” Vettel verwacht niet dat hij en zijn nieuwe teamgenoot veel onderlinge gevechten gaan hebben op de baan. “Maar natuurlijk zal je wel altijd elkaars concurrent zijn. Dat was afgelopen jaar met Kimi niet anders. Je wil allebei zoveel mogelijk winnen en Ferrari aan zeges helpen.”

Er gingen geruchten dat Vettel liever zou zien dat Räikkönen aan was gebleven, omdat de Fin het wel prima leek te vinden om te fungeren als tweede man. Met Leclerc krijgt hij een hongerige en talentvolle concurrent naast zich. “Charles bevindt zich in een andere fase van zijn carrière dan ik, dus we gaan het zien”, zo besluit de Duitser.