Breaking Bad mobile game komt later in 2019 uit


De naam van de nieuwe Breaking Bad mobile game is bekend. De game zal Breaking Bad: Criminal Elements gaan heten. Het gaat om een gratis mobile game die door FTX Games wordt uitgebracht en wordt ontwikkeld door Plamee (Army of Heroes, Narcos: Cartel Wars). Breaking Bad: Criminal Elements is een strategiegame, waarin jij de leider bent van de organisatie die de nieuwe koning op het gebied van crystal meth moet worden.

Breaking Bad mobile game maakt van jou een drugsbaas

Vince Gilligan is de bedenker van Breaking Bad en de spin-off serie Better Call Saul. In een interview met The Hollywood Reporter geeft de bedenker van de serie aan dat FTX Games een mooie authentieke uitbreiding op het Breaking Bad universum aan het maken is. Daarnaast zegt hij:

“Ik denk dat het voor de fans leuk is om op een compleet nieuwe manier met de karakters van Breaking Bad in contact te komen”.

Want dat contact gaat er komen. In Breaking Bad: Criminal Elements zullen namelijk meerdere personages uit de Breaking Bad serie terugkomen. Sowieso zullen de twee hoofdpersonen, Walter White en Jesse Pinkman, in de game zitten. Daarnaast zullen personages als Gus Fring, Saul Goodman en Mike Ehrmantraut ook in het spel zitten.

Het doel van de Breaking Bad mobile game is het opzetten van een grote criminele organisatie, die de organisatie van Heisenberg klein laat lijken. De specifieke details van de mobile game zijn nog niet bekendgemaakt. Daarnaast is er nog geen releasedatum uitgebracht door FTX Games. Wel heeft de ontwikkelaar aangegeven dat de nieuwe Breaking Bad game ergens in 2019 zal moeten uitkomen.

Breaking Bad kijken?

Ben jij nog niet bekend met deze toffe serie over Walter White en Jesse Pinkman? Dan hebben wij vijf redenen om Breaking Bad te kijken op een rijtje gezet. Wanneer deze serie je dan toch wel heel leuk lijkt, heb je genoeg te doen, want er zijn vijf seizoenen met in totaal 62 afleveringen. Breaking Bad is te zien op Netflix.