Vanaf maart kan er weer van Eelde naar Kopenhagen gevlogen worden

In de periode 4 maart tot en met 26 oktober wordt er van maandag tot en met vrijdag twee keer per dag van Eelde naar de Deense hoofdstad gevlogen en ook twee keer de andere kant op. De prijzen voor een enkele reis variƫren van 99 euro voor het goedkoopste ticket tot 359 voor het duurste.

Geen beroep op routefonds

De vliegmaatschappij en het vliegveld hebben een contract voor onbepaalde tijd gesloten. AIS Airlines maakt geen gebruik van geld uit het routefonds, waar de aandeelhouders aan bijdragen. Dat fonds is ingesteld om luchtvaartmaatschappijen ertoe te bewegen te kiezen voor Eelde. Met geld uit dat fonds kan promotie gemaakt worden, of eventuele aanloopverliezen gecompenseerd.

Afbeelding

De presentatie van de plannen op het vliegveld(Foto: Peter Steinfort/RTV Noord)

Voor de zakelijke markt

AIS Airlines is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die met name in Scandinaviƫ actief is. Het richt zich vooral op de zakelijke markt.

Afgelopen december was Eelde juist de verbinding met Kopenhagen kwijtgeraakt, toen Nordica een punt zette achter de lijnverbinding. De toestellen van Nordica hadden wel ruimte voor meer passagiers dan straks mee kunnen met de vlucht van AIS Airlines.

Jetstream 32

AIS Airlines maakt voor de vliegverbinding tussen Eelde en Kopenhagen in eerste instantie gebruik van het toestel Jetstream 32, maar wil in de toekomst gaan vliegen met een Boeing 737.

Lees ook:

Helft leden Raad van Commissarissen vliegveld Eelde opgestapt
Laatste Nordica-vlucht vanaf Eelde: ‘Jammer, het was ideaal’

Meer over dit onderwerp:


groningenairporteelde
EELDE

Deel dit artikel: