Zeeschip bij IJmuiden in beslag genomen vanwege schuld

Volgens de Landelijke Eenheid Noordwest van de politie ging het om een civiel conflict.

De gerechtsdeurwaarder had niet de middelen om beslag te leggen op het grote zeeschip en besloot daarom hulp te vragen aan de politie. Daarop werd met een grote politieboot uit Amsterdam naar het zeeschip gevaren.

Toen de politieboot arriveerde, stond de schipper op het punt te vertrekken. De Landelijke Eenheid Noordwest schrijft op Facebook dat er “diverse maatregelen zijn getroffen om het beslag in stand te houden.”

Betaling
Volgens de politie heeft de schipper, nadat hij begreep dat de beslaglegging niet alleen loze woorden waren, maar hij echt niet meer mocht vertrekken, contact opgenomen met de rederij en de betaling van 1,3 miljoen dollar alsnog voldaan.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.