Forbes noemt regisseur Lukas Dhont bij meest beloftevolle entertainers

<i>Forbes</i> stelt sinds 2012 een lijst samen van personen jonger dan dertig die de toekomst vorm zullen geven. In tien categorieën worden telkens dertig namen opgelijst. Er zijn lijsten voor Europa, Noord-Amerika en Azië.

Lukas Dhont figureert dus in de Europese entertainmentlijst. Hij zit er in het gezelschap van onder anderen de Britse acteurs Daniel Radcliffe en Tom Holland, en de Britse zanger George Ezra.

In de categorie ‘wetenschap en gezondheid’ heeft <i>Forbes </i> twee Vlaamse onderzoekers opgenomen. Neurowetenschapper Angelique Van Ombergen (UAntwerpen), onderzoekt hoe het menselijk lichaam reageert op ruimtevluchten en hoe mensen op andere planeten zouden kunnen leven. Zij is momenteel verbonden aan het Europese ruimtevaartagentschap Esa.

Daarnaast is ook UHasselt-onderzoeker Hannelore Bové volgens <i>Forbes</i> een jonge wetenschapper om in het oog te houden. In haar onderzoek slaagde Bové erin roetdeeltjes in menselijke stalen zoals bloed of urine te detecteren.

In de categorie ‘handel’ vinden we ook nog twee Nederbelgen terug. De tweeling Joyce en Raissa de Haas, geboren in Nederland maar op anderhalfjarige leeftijd verhuisd naar Antwerpen, worden door <i>Forbes</i> in de spotlight gezet als oprichters van het softdrinkmerk Double Dutch.