Naam Broeder de Vries keert terug in het straatbeeld

Lijnden

Vijftig jaar geleden kocht Jan de Vries zijn eerste ambulance om ziekenvervoerder in Amsterdam en omstreken te worden. De Vries begon als een eenmanszaak op een zolderkamer.

Hij wilde niet zoals zijn ouders in een verpleeghuis werken, maar wel met mensen. In de loop der jaren groeide zijn bedrijf en werd als Meditaxi onderdeel van Dutch Medical Group, dat nu aan de Sydneystraat in Lijnden is gevestigd.

Om zich beter te kunnen profileren is ervoor gekozen weer onder de naam Broeder de Vries te rijden.

Directeur Jaap-Frank Ponstein: „De naam Broeder de Vries doktersdienst sluit veel beter aan bij de zorgdiensten die wij leveren aan de huisartsenposten in Nederland: het ondersteunen van de huisarts bij visites in de avond-, nacht- en weekenden.

Onze dienstverlening blijft dus hetzelfde, alleen de naam verandert.” Meditaxi was een aparte naam binnen Dutch Medical Group. Als Broeder de Vries wordt ambulancezorg, evenementenzorg en de doktersdienst verzorgd.

De eer om het nieuwe bedrijfspand te openen was voor brigadegeneraal b.d. Toine Beukering, die Broeder de Vries kent van hun werk voor Defensie.

Hij roemde in zijn toespraak het bedrijf voor zijn innovatieve en adaptieve vermogen. „De zorg is enorm in beweging. Broeder de Vries groeit mee met alle veranderingen in de eerstelijnsgezondheidszorg.’’

Bij Broeder de Vries werken ruim zevenhonderd mensen die nationaal en internationaal actief zijn.