'Woonwijk anno 2019 geen plek voor kermis'

HAARLEM De discussie over het voortbestaan van de kermis aan de Zaanenlaan is nog altijd bezig. Dat bleek gisteren tijdens een informatieavond, waar omwonenden met burgemeester Wienen in gesprek konden over de kwestie.

Sommige omwonenden spraken zich sterk uit tegen de kermis, zij vinden een woonwijk geen plek voor een kermis. Voorstanders vinden het juist een traditie die moet blijven: ‘We moeten een keer ophouden. Het is een begrip en een sociaal cultuur evenement in Haarlem, dus laat maar zo.”

Onderwerp van het overleg was de indeling van de kermis, die de gemoederen al enige tijd bezighoud. Daarnaast kwam ook een buurtenquête die wijkraad Planetenwijk heeft laten uitvoeren aan de orde. Na jarenlange klachten over de kermis, werd gekeken naar een verplaatsing naar de Kleverlaan, maar dat gaat niet door. Wel werd de indeling van de kermis nader bekeken, om te kijken hoe de kermis minder geluidsoverlast kan opleveren en veiliger voor de omwonenden kan worden. Dit tot groot genoegen van de omwonenden want die vinden de kermis voor een overgroot deel te groot geworden en te lang duren. Wel is duidelijk dat de omwonenden over veel zaken van mening verschillen.

Voor eind april moet er een besluit komen over de nieuwe opstelling van de kermis.

NH Nieuws, mediapartner van het Haarlems Weekblad, ging langs bij de bewonersbijeenkomst en maakte bovenstaande reportage.